Træning er bedst, når det er sjovt og motiverende. Med træningsspil eller brain games, får du ikke kun bedre hukommelse og reaktionsevne, du har det også sjovt, mens du træner.

Hyg dig for eksempel med:

NUMBERLINK

NumberLink er et af de mere simple spil, du kan starte med. Grafik og spildesign er i orden og du kan få hjælp og vejledning undervejs. I NumberLink skal du forbinde tal på en plade og samtidig sørge for, at alle felter udfyldes. Sværhedsgraden øges, som spillet skrider frem.

LUMOSITY

Lumosity er næsten ikke til at komme udenom, hvis man leder efter gode hjernetræningsspil. Lumosity er et forskningsbaseret spil, som er udviklet af nogle af verdens bedste hjerneforskere fra Stanford, UCSF og Berkeley. De betegner dem selv som ‘The web’s #1 brain training program’.

Lumosity anbefaler en daglig hjernetræning, hvor du kommer igennem tre forskellige spil. Spillene træner områder som hukommelse, opmærksomhed, fleksibilitet og problemløsningsevne. De foregår i et hurtigt tempo og kræver fingerfærdigheder med musen. Nye spil bliver tilføjet hver måned.

Når du på et tidspunkt har brug for lidt mere variation og andre udfordringer, kan du med fordel opgradere til en betalingsversionen. Det koster en pæn slat og fungerer som abonnement. Til gengæld kan du her tracke dine fremskridt, hvilket kan være yderst motiverende for mange. Du kan også se dine styrker og svagheder og sammenligne dig med andre. Oveni får du adgang til 8 mobilspil og 40 desktop spil.

Vi bruger Lumosity som en del af skoleprojektet High Performance. Se mere her på siden.

MATH VS BRAIN

Math Vs. Brain udfordrer dine matematiske evner. App’en indeholder to ‘Challenges’, som hver byder på 40 varierende matematiske opgaver – og en tredje challenge har flere opgaver på vej.

Opgaverne i Math vs Brain er som udgangspunkt alle ‘låst’. Det betyder, at du ikke kan se løsningen til opgaven, før du har svaret rigtig på den. For hver opgave du til gengæld løser, får du en stjerne. Stjernen kan du bruge til at låse op for en opgaveforklaring. Stjernerne og de låste forklaringer er en god lille feature, som gør det sjovere at løse matematikopgaver. Prøv selv 🙂

Der er rigtig mange spil på nettet, du kan træne og hygge dig med. Kig dig omkring – start for eksempel her: https://www.gamesforthebrain.com/dansk/