Magisk læring med kommercielle computerspil i din undervisning

I min tid som redaktør på vidensitet blivklog.dk var jeg så heldig at få lov til at arbejde sammen med to dygtige og passionerede undervisere og gamere Stine og Tore. Tore Neergaard Kjellow, som ejer firmaet Skolen i Spil, arbejder med brug af kommercielle computerspil i undervisningen. Sammen fik vi lavet en artikel om de didaktiske muligheder, der ligger i brugen af kommercielle computerspil, som børnene kender fra deres fritid. På denne måde skabes der sammenhæng mellem skole, fritid og læring.

Artiklen kan forhåbentlig hjælpe dig som underviser eller pædagog med at komme godt i gang. Du vil blive overrasket over, hvor meget du og eleverne kan lære, mens de kæmper sig igennem farlige baner.

Her er indledningen fra artiklen:

”Neeeej, nu døde jeg igen – vi mødes oppe i byen”. Sådan kan det lyde, når eleverne i en klasse spiller Torchlight II – et kommercielt computerspil, der, med den rette lærerstøtte, er med til at udvikle elevernes kompetencer og færdigheder.

Lær med kommercielle computerspil

Kommercielle spil er designet med underholdning for øje. I modsætning til læringsspil, har de kommercielle spil ikke læring implicit. Det er dig, som underviser, der skaber læringen. Og glæd dig! der er meget du kan fornøje dig med, når du først kommer i gang.

Her er nogle gode argumenter for, hvorfor du som lærer skal bruge computerspil i din undervisning:

  1. spil motiverer og engagerer
  2. spil giver umiddelbar og konkret feedback
  3. spil skaber et behov for brug af faglig viden
  4. spil er en multimodal tekst
  5. spil giver eleven ejerskab

Som underviser får du også en unik mulighed for at se andre og måske ukendte sider af eleverne. Vidste du måske at drillende og ukoncentrerede Karl talte flydende engelsk? Eller hvad med Max, som ellers aldrig kan sidde stille i undervisningen? Han sidder nu helt opslugt i to timer som troldmand i Lord of the Rings. Eller hvad med altid ordentlige Sofie, som viser sig at være det vildeste dræbermonster? Sidst men ikke mindst introverte Frode, som nu er herskeren over dem alle i et spil, som kræver overblik og mod?

Prøv selv! Du vil blive overrasket, for pigerne elsker det også.

5 gode spil til din undervisning

  1. Torchlight II
  2. Black&White2
  3. Lord of the Rings online
  4. 0 A.D
  5. Return to castle Wolfenstein

Rigtig god fornøjelse med spil og læring 🙂